{"id":72,"date":"2017-08-11T08:37:31","date_gmt":"2017-08-11T08:37:31","guid":{"rendered":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/?page_id=72"},"modified":"2020-09-21T08:05:54","modified_gmt":"2020-09-21T08:05:54","slug":"lampaan-monet-mahdollisuudet","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/lampaan-monet-mahdollisuudet\/","title":{"rendered":"Lampaan monet mahdollisuudet"},"content":{"rendered":"
Lammas on eritt\u00e4in murea liha, jonka suosio kotimaassa on noussut jatkuvasti. Sen hy\u00f6dynt\u00e4misess\u00e4 on monenlaisia mahdollisuuksia, joita esittelemme t\u00e4ss\u00e4 artikkelissa seuraavaksi. Lampaasta innostuneiden kannalta onkin erinomainen asia, ett\u00e4 sen suosio on viime vuosien aikana noussut todella kovasti. T\u00e4m\u00e4 n\u00e4kyy my\u00f6s tilamyynniss\u00e4, sill\u00e4 sen kasvattaminen yleistyy jatkuvalla vauhdilla. T\u00e4m\u00e4n asian ansiosta on mahdollista, ett\u00e4 kuluttaja pystyy nauttimaan hyv\u00e4st\u00e4 hyv\u00e4ll\u00e4 omallatunnolla, sill\u00e4 h\u00e4n on tukenut kotimaista tuottajaa.<\/p>\n
T\u00e4rke\u00e4 asia lammasta valmistaessa on kiinnitt\u00e4\u00e4 huomiota marinointiin. Sen avustuksella voi muuttaa makua todella merkitt\u00e4v\u00e4sti. Monien mielest\u00e4 lampaan ominaismaku muistuttaa l\u00e4hinn\u00e4 villasukkaa, jos sit\u00e4 ei tee huolellisesti. T\u00e4m\u00e4n asian takia onkin eritt\u00e4in t\u00e4rke\u00e4\u00e4, ett\u00e4 maukkaat ja hyvin valmistetut marinadit mietit\u00e4\u00e4n huolella heti valmistusprosessin aluksi.<\/p>\n
Erinomaisia makuyhdistelmi\u00e4 lampaan kanssa ovat esimerkiksi hunaja sek\u00e4 timjami. T\u00e4ll\u00e4 tavalla mausta tulee hieman mets\u00e4isen makea. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on valkosipuli, joka tuo mielenkiintoisen ja aromikkaan vivahteen voimakkaalle lihalle.<\/p>\n
Perinteisin tapa lampaan valmistumiseen on laittaa se suureen valurautapataan. Liha saa erinomaisen maun, kun sen kanssa yhdist\u00e4\u00e4 mit\u00e4 erilaisempia kasviksia \u2013 joukkoon voi laittaa esimerkiksi perunoita, porkkanoita, lanttua sek\u00e4 palsternakkaa. Niiden ansiosta on my\u00f6s mahdollista saada mukavaa makua sek\u00e4 terveellisi\u00e4 lisukkeita \u2013 juureksissa ja vihanneksissa ei juuri ole kaloreita, mik\u00e4 on positiivinen asia ruokailijan kannalta. Sen sijaan niill\u00e4 saa mahan helposti ja n\u00e4pp\u00e4r\u00e4sti t\u00e4yteen.<\/p>\n
Lammas saa t\u00e4ysin uudenlaista makua, kun sen laittaa avogrillille. Hiillostunut pinta takaa, ett\u00e4 joukkoon sekoittuu miellytt\u00e4v\u00e4ll\u00e4 tavalla uudenlainen savun aromi. Monet ovat mieltyneet juuri t\u00e4h\u00e4n erikoispiirteeseen, jota ei toisista ruuista saa. T\u00e4ll\u00e4 tavalla onkin mahdollista nauttia uskomattomista mauista sek\u00e4 saada t\u00e4ysin uudenlaista vivahdetta, jonka maku j\u00e4\u00e4 pitk\u00e4ksi aikaa kutkuttamaan nystyr\u00f6it\u00e4.<\/p>\n
P\u00f6yd\u00e4n suurimpana herkkuna voi pit\u00e4\u00e4 palvattua lammasta, jota on tarjolla monilla tiloilla. Sen maku on vailla vertaa ja sit\u00e4 ei voi juuri verrata mihink\u00e4\u00e4n muuhun makuel\u00e4mykseen. Se sopiikin erinomaisesti esimerkiksi kruunaamaan joulup\u00f6yd\u00e4n tai t\u00e4ydent\u00e4m\u00e4\u00e4n p\u00e4\u00e4si\u00e4isp\u00f6yd\u00e4n muun tarjonnan. Maukkaan aterian j\u00e4lkeen voi keskitty\u00e4 muihinkin asioihin, kuten esimerkiksi katsomaan, mit\u00e4 henkil\u00f6kohtainen terveysvakuutus<\/a> pit\u00e4\u00e4 sis\u00e4ll\u00e4\u00e4n.<\/p>\n Erinomainen vaihtoehto on k\u00e4ytt\u00e4\u00e4 lihan lisukkeena minttuhyytel\u00f6, joka on maultaan erinomaisen raikas. Se sopiikin hyvin tasapainottamaan lampaan runsasta makua. Mik\u00e4li haluat t\u00e4ydent\u00e4\u00e4 el\u00e4myksen maksimiin saakka, voit valita sen kanssa esimerkiksi perinteisen perunamuusin, jonka vieno maku ja mielenkiintoinen rakenne soveltuvat yhteen sen kanssa erinomaisesti.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Lammas on eritt\u00e4in murea liha, jonka suosio kotimaassa on noussut jatkuvasti. Sen hy\u00f6dynt\u00e4misess\u00e4 on monenlaisia mahdollisuuksia, joita esittelemme t\u00e4ss\u00e4 artikkelissa seuraavaksi. Lampaasta innostuneiden kannalta onkin erinomainen asia, ett\u00e4 sen suosio on viime vuosien aikana noussut todella kovasti. T\u00e4m\u00e4 n\u00e4kyy my\u00f6s tilamyynniss\u00e4, sill\u00e4 sen kasvattaminen yleistyy jatkuvalla vauhdilla. T\u00e4m\u00e4n asian ansiosta on mahdollista, ett\u00e4 kuluttaja pystyy […]<\/p>\n","protected":false},"author":565,"featured_media":130,"parent":0,"menu_order":0,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","template":"","meta":[],"categories":[],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/72"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/types\/page"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/users\/565"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=72"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/72\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":131,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/72\/revisions\/131"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media\/130"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=72"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=72"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=72"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}Muista minttuhyytel\u00f6<\/h2>\n